Forestry Commission District Office
Details
Client:

Forestry Commission Scotland

Location:

Smithton, Inverness

Completed:

2008

Awards:

Inverness Civic Trust Award
RICS Sustainability Award – Worldwide
RICS Sustainability Award – Scotland
IAA Award – Best New Building
IAA Award – Innovative and Exemplar use of Timber

Team
Contractor:

M.M. Miller

Structural Engineer:

Fairhurst

M+E Engineer:

Pick Everard

Quantity Surveyor:

Armour & Partners

Summary

This ground breaking and multi-award winning project has been designed and constructed to the highest possible environmental standards.

Key design factors include multiple species of locally sourced timber buildings elements, grey water recycling, natural ventilation, innovative timber treatment and preservation systems and wood fuel heating.